dilluns, 19 d’abril del 2021

La costa més llunyana, de l'Ursula K. Le Guin

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

La costa més llunyana

AUTOR

Ursula K. Le Guin (trad. Blanca Busquets)

EDITORIAL

Raig Verd

ANY EDICIÓ

Novembre 2020

DATA COMPRA

Desembre 2020

FORMAT

Paper

PREU

18,95 €

GÈNERE

Fantasia, juvenil

PÀGINES

256

ISBN

978-84-17925-43-7


El llibre és el tercer volum de la sèrie Terramar. Va a continuació d'Un mag de Terramar i Les tombes d'Atuan. En aquesta tercera història el protagonista torna a ser l'Arximag Ged, ara acompanyat pel jove Arren, els quals hauran de fer un llarg viatge per buscar el regne de la mort i restablir l'equilibri perdut. Al llarg de la travessia, passaran penúries i coneixeran molts personatges. El viatge els portarà a lluitar contra enemics terribles, alhora que els farà canviar, portant al mag a un canvi profund, i al jove a entrar de cop en l'edat adulta després del viatge iniciàtic.

El llibre és profund, dens, m'ha costat una mica de pair. Però està molt ben fet, la trama és molt bona. Segons explica l'autora en l'epíleg, l'època que va escriure el llibre la va influenciar molt i així trobem als protagonistes fent servir drogues. És un llibre dur, amb només un xic d'esperança, que ens parla de la lluita entre el bé i el mal i temes transcendents. No és el que més m'ha agradat dels tres, però val la pena llegir-lo i tenir-lo per l'edició tan cuidada. El quart llibre de la sèrie, Tehanu, caurà aviat.

També en parlen a:


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Personalment, també se'm fan una mica densos i pensants aquests llibres de Terramar, i això que estan fantàsticament editats i traduïts. Per dir que el que més m'agrada són els epílegs de l'autora... són meravellosos, la veritat. Però tant és, ahir vaig comprar 'Tehanu' ja, i la intenció és llegir-lo a principis de maig. Acabaré la sèrie segur.

Eloy ha dit...

Xexu, Tehanu ja la tinc a la pila de les properes lectures. Segur que cau aviat. Coincideixo amb tu amb allò dels epílegs. El de La costa més llunyana, és brutal. Sense l'epíleg no ho acabaries d'entendre perfectament...