diumenge, 27 de gener del 2008

Què triem per llegir?


Doncs és clar que el que més ens agrada per llegir és la novel·la. Potser perquè les novel·les ens permeten fer volar la nostra imaginació, portar-nos a llocs coneguts que ens diuen alguna cosa, portar-nos a llocs que no coneixem però que ens faria gràcia anar-hi, viure aventures, amors,...
N'hi ha tantes que no acabaríem.
A gran distància estan els lectors de teatre i còmic.
Alguns de nosaltres llegim de tot, suposo que depèn del moment que tenim o les ganes. Potser una novel·la, per gruixuda que sigui, no deixa de ser un tipus de lectura que no ens exigeix tant d'esforç mental com la poesia, per exemple.
Sigui com sigui, o el que sigui, l'important és que seguim llegint.

2 comentaris:

Guida Al·lès ha dit...

Penso que les novel·les aporten una educació sentimental que res més et dóna. Però el plaer de llegir assaig no és comparable a la ficció.
L'alegria de poder tenir idees d'altres que et roden pel cap, el gust de poder fugir dels teus petits pensaments de sempre i l'astorament davant noves idees que mai se t'haurien ocorregut si no haguessis llegit, però que són cabdals per entendre la vida. Bona idea aquesta d'anar canviant les enquestes!!!!

Guida

Eloy ha dit...

L'assaig és interessant però t'exigeix un gran esforç. No sempre tenim les ganes de fer aquest esforç. Això si, llegir pensaments d'un altre et fa pensar a tu mateix.
T'imagines la mateixa enquesta tot un any? Un nen de la meva classe la va posar al seu bloc ;)