dimarts, 20 de maig del 2008

Obaba

Obaba és una bona pel·lícula de Montxo Armendáriz basada en el recull de relats Obabakoak de Bernardo Atxaga. Està interpretada per Bárbara Lennie, Juan Diego Botto, Lluís Homar, Eduard Fernández, Héctor Colomé, Mercè Sampietro, Pilar López de Ayala i d'altres.
Obaba és un poble idíl·lic on la gent sembla que viu en el passat. Els que han marxat, han fugit. I els que s'han quedat, tots tenen una història plena de secrets i malsons. Una forastera va a filmar un vídeo i a poc a poc es va quedant fascinada amb totes les històries que li expliquen els habitants del poble. Importants els llangardaixos.
És una pel·lícula estranya, però que m'ha agradat força.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

La peli em va agradar, i em va portar a llegir el llibre que encara em va agradar més. I d'aquest llibre vaig anar saltant a altres llibres delmateix autor. Per mi va ser tota una descoberta.

Eloy ha dit...

El llibre el poso a la llista per l'estiu, estic llegint moltes coses ara mateix.

Anònim ha dit...

A partir d'Obaba vaig llegir del mateix autor: l'home sol i també el fill de l'acordionista. Ambdós molt millors per mi que Obaba. Abans de decidir-te, pots llegir el que vaig escriure en el seu moment en el bloc o en podem parlar un moment a l'escola.

Eloy ha dit...

Ok això farem ;)