dilluns, 5 de gener del 2009

Taxi driver



M'he fet un regal de Reis, per estudiar, jejejeje. Un clàssic de Martin Scorsese: Taxi driver, en edició col·leccionista amb molts i molts extres. Encara no me'ls acabo.
La pel·lícula està interpretada per Robert de Niro, Jodie Foster, Albert Brooks, Peter Boyle, Harvey Keitel i Cybill Sheperd.
Film absolutament genial, amb quatre nominacions als Oscar de 1976 per la millor pel·lícula, millor actor, millor actriu secundària i millor banda sonora original (de Bernard Herrmann). Encara que no va guanyar res, és una de les millors pel·lícules que he vist mai, però la competència aquell any va ser bestial.
Un jove té problemes d'insomni i decideix fer-se taxista. A poc a poc, les seves obsessions i paranoies van augmentant. La vida nocturna i la falta de son fa que comenci a pensar en la idea de netejar els carrers de brutícia. Però la seva manera de fer-ho serà una mica especial.
Fantàstic film, si no l'has vist, és obligat veure'l. I si pot ser versió original, molt millor.

Taxi Driver Trailer


I la banda de Herrmann (fantàstica música):

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un molt bon regal, un altre de les pel·lícules imprescindibles, d'aquelles que no et canses mai de veure. Encara recordo l'impacte que em va causar la primera vegada que la vaig veure als multisales del Alcazar. Molt bona parella aquesta de Scorsese i De Niro.

Eloy ha dit...

Absolutament genial. L'he vist no sé quantes vegades i no em cansa mai.
Ara amb els extres molt millor encara.