dijous, 21 de juliol del 2016

La complementària i el N.R.C.



El març del 2013 vaig comprar un cotxe, res de luxes, un Peugeot 208. Quan el comprava, l'agent comercial del concessionari em va dir que tenia una subvenció del govern espanyol, mitjançant el Plà PIVE, de 1000 €.

Fa dues setmanes, em va arribar una carta d'Hisenda en la que es comunicava que durant les campanyes 2012/13 havia comprat un cotxe que s'havia beneficiat de l'ajuda del Plà PIVE. Com que aquesta ajuda no està exempta de tributar, es considera que el meu patrimoni va augmentar. Hisenda em recordava que si no havia declarat aquest increment o no havia presentat la declaració complementària corresponent, calia que ho fes.

Vaig anar al meu gestor, em va tranquil·litzar, ja que jo mig em considerava un delinqüent greu, un gran trampós fiscal. Em va dir que presentaríem la complementària i amb això hi hauria prou.

Avui he tornat al gestor, ja que havia de conèixer el veredicte de la complementària. Culpable, vaig defraudar 300 €. Els he anat a pagar a la caixa mitjançant un NRC (número de referència complet), m'han demanat l'anagrama. Ai, ja l'he fet! Sort que als papers que portava sortia. He tornat al gestor per tal que presentés la meva complementària. Fet.

Ja m'acomiadava d'ell i l'he preguntat per la possible multa. M'ha dit que en principi no, però que no m'ho assegurava. JA US DIC QUE SEGUR QUE EM TOCARÀ PAGAR MULTA. En aquest puto país (posa-li el nom que vulguis) és molt més fàcil enfonsar a impostos als petits que perseguir els grossos.

Ara, les meves reflexions:

1. Si el Plà PIVE ha de tributar, per què no fan la retenció en el moment de la compra?
2. O si no la fan, per què no s'informa en el moment de la compra?
3. Des del moment de la compra del cotxe fins que em va arribar el borrador de l'IRPF van més de 15 mesos. Hisenda no sabia que havia comprat un cotxe? Vaig pagant impostos pel cotxe des d'aquell moment. En l'era de la informàtica, no hi ha creuament de dades? No m'ho crec.
4. Quants diners ens costa als paganos tot el conjunt de cartes que s'envien, temps i d'altres per culpa d'aquesta no retenció?
5. Per estalviar-me problemes i temps, he fet els tràmits mitjançant un gestor. Si no t'ho pots permetre, quantes voltes hauries de donar per fer tot aquest paperam?

6. Potser, quan estigui més calmat, em donarà per un relat negre, o d'enigma, o policial, o com surti...

2 comentaris:

Ricard Masferrer ha dit...

L'any passat em toca el rebre a mi. Havia de presentar justificant del pagament de la pensió de la meva ex de feia 5 anys. No els tenia. La meva ex em fa signar un paper conforme els havia cobrat. No va servir i van seguir reclamant. Finalment i després de molt remenar i donar moltes voltes vaig trobar els justificants de pagament. Bé els va trobar la meva ex. Els vaig presentar fora de termini. Resolució pagar més de 3000 € i multa de més de 1000 per haver alegat.
He reclamat via judicial.
Ara estic guardant tots els justificants. "Madrid em roba"

Eloy ha dit...

Sempre toca als mateixos...