dimarts, 28 de març del 2017

Sin causa aparente, de l'Empar Fernández



Sin causa aparente és un llibre de l'Empar Fernández, publicat per Plataforma dins la seva col·lecció Ficción. El llibre val 18 €, però el vaig trobar al ReRead i només vaig pagar 2 €. Un autèntic regal.

Quan el Matías arriba a casa, veu que alguna cosa greu ha passat. El que no s'imaginava és que la seva dona, la Raquel, s'havia llençat per la finestra. Tot apunta a un suïcidi, però el Matías no s'ho acaba de creure. I mentre s'adapta a la seva nova situació, sol amb un nen petit, comença a investigar i troba alguns detalls en els darrers temps de la vida de la seva dona que el faran desconfiar de les aparences. Així, un policia, l'Enric Nasarre, l'ajudarà a entendre perquè la Raquel, sense causa aparent, es va suïcidar.

Una molt bona novel·la. L'Empar Fernández fa uns personatges propers, creïbles,amb els que pots arribar a empatitzar. Com d'altres novel·les seves, no hi ha una investigació bestial, sinò el que importa són les persones, els seus sentiments. Especialment ben dibuixat està el Matías, que passa per tot un seguit d'estats d'ànim i amb el que ens identificarem en gairebé tots els moments de la novel·la.

També en parlen a:

2 comentaris:

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

No l'he llegit! Gràcies per la ressenya!

Eloy ha dit...

De res, Raquel. Com més novel·les de l'Empar llegeixo, més m'agrada...