diumenge, 9 d’abril del 2017

La empresa criminal, del Steve Tombs i el David Whyte



La empresa criminal és un llibre del Steve Tombs i el David Whyte. Està publicat per Icaria dins la col·lecció Antrazyt. Em va costar 20 €.

Al llarg dels sis capítols de l'assaig, els autors intenten desenvolupar la tesi que les grans corporacions no ens fan gens de bé, al contrari, es dediquen a destruir sistemàticament la nostra vida, de vegades involuntàriament, de vegades a propòsit. A més a més, els governs faciliten que ho puguin fer de manera legal, ja que sovint arreglen lleis per afavorir les grans empreses o adopten els dictats d'aquestes. Els autors volen que els privilegis de les corporacions siguin retirats per tal que aquestes empreses deixin d'actuar amb impunitat.

El llibre és interessant, parteix d'una hipòtesi que arriba a fascinar, però no dóna moltes dades. Els primers capítols són entenedors, però el llibre es va tornant més espès quan van passant les pàgines. Hi ha pocs exemples clars i no gaire dades. Crec que parteix d'un bon principi, però necessitaríem més dades i exemples. Un llibre per afavorir la teoria de la conspiració.