dimecres, 26 de juliol del 2017

Madrid:frontera, del David Llorente




FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Gener 2016
DATA COMPRA
15-4-2016
FORMAT
Paper
PREU
17 €
GÈNERE
Negre, ciència-ficció
PÀGINES
251
ISBN
978-8416328369

Madrid:frontera és una distopia, un llibre que barreja gèneres, des del negre, estrany, fins la ciència-ficció. En un futur proper, postapocalíptic, la ciutat de Madrid ha deixat de ser tal com la coneixem, té mar, penya-segats, fars, molta gent sense feina dormint pel carrer, afectats per la hipoteca, polítics mentiders, policia que pega als febles,... És el futur o ja hi ha coses que passen a l'actualitat.

Em va costar entrar a la novel·la, no és fàcil de llegir. Té una mica de La carretera de Cormac McCarthy, té una mica de Blade Runner, té una mica de Fahrenheit 451. Segurament té moltes miques més... Potser es pot percebre on ha begut l'autor. Però quan vas llegint, vas entrant en el seu món, on molts són resignats, d'altres són servils i molt pocs són actius, ja sigui per bé o per no tan bé. Un tros de novel·la, imprescindible llegir-la.

Feia temps que la tenia per casa i l'anava deixant, d'altres llibres anaven passant pel davant. La vaig dur a Gijón, per tal que l'autor me la signés. La presentació em va agradar molt, i en tornar a casa va ser del primer que vaig llegir. Brutal. Va ser premiada amb el Dashiell Hammet de la Semana Negra del 2017 a la millor novel·la negra del 2016 i també a la millor novel·la de València Negra 2016.

També en parlen a:



2 comentaris:

Ricard Masferrer ha dit...

Blade Runner, La Carretera, ummmmm! M'agrada.

Eloy ha dit...

Un llibre força diferent. Val la pena.