dimecres, 17 d’agost del 2016

Desde Rusia con amor, d'Ian Fleming



Desde Rusia con amor és una novel·la d'Ian Fleming publicada per ECC. Em va costar 18,95 €. És la cinquena novel·la de la sèrie James Bond.

L'organització soviètica SMERSH planeja assassinar James Bond, agent 007, mitjançant un complicat pla. Per això, una agent russa preciosa, la Tatiana Romanova, ha de passar el teló d'acer dient que està enamorada del Bond. Per fer més atractiva encara l'oferta, sortirà de Rússia amb una màquina de codis. La fugida cap a Occident serà a l'Orient Express, on Tatiana tindrà quatre dies amb les seves nits per tal d'enamorar 007.

Cinquè llibre de la sèrie, darrera Diamantes para la eternidad. Molt curiós, però el protagonista no surt fins la pàgina 90. Una llarga i detallada introducció explica el pla de l'agència SMERSH per tal de matar Bond. M'ha agradat molt la història. Ara em toca llegir el quart llibre, que no sé perquè m'he saltat. Per cert, una bona edició, no només copiada, sinó actualitzada. M'ha sorprès positivament veure la paraula "cutre".

Per fans dels espies durant la guerra freda, en general, i de la sèrie de novel·les i dels films de James Bond, en particular.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Estem clàssics, eh! Com que tinc molta tralla pendent, em sembla que de moment no m'hi posaré, prefereixo intriga més moderna.

Eloy ha dit...

Més aviat estic eclèctic. Tinc un parell de piles de llibres pendents i vaig triant d'allà. Ara més modern, ara més antic...