diumenge, 15 de gener del 2017

El somriure de Darwin, de l'Anna Maria Villalonga



El somriure de Darwin és una novel·la de l'Anna Maria Villalonga. Està publicada per Llibres del Delicte amb el núm 21 de la col·lecció negra. El seu preu és de 16,50 €. Si sou subscriptors del Delicte, sis novel·les surten per 66 € i les tindreu a casa abans que surtin a la venda. I algunes signades. O sigui que us animo a contactar amb el Marc Moreno, l'editor, per fer la subscripció si encara no la teniu.

Tres personatges. El Max, un sense sostre. La Noemí, treballa en una gestoria i porta una vida gris. L'Ivan, sempre de mala hòstia. Tres personatges ancorats en el passat. El Max, la seva família i els somnis perduts. La Noemí, amb un secret aterridor. L'Ivan, emprenyat amb els seus pares per diferents motius. Tres personatges que comparteixen espai i que es trobaran. I un gos. I com a marc, una ciutat grisa i freda, amb un present aterridor per molta gent, amb un passat encara poc resolt i amb un futur negre per molts.

La novel·la debut de l'autora, La dona de gris, em va agradar, però aquesta m'ha impactat molt més. Més profunda. Més bèstia. Amb moments força crítics. Amb uns personatges creïbles, escrita amb passió. A estones amb un estil molt directe, dur. Molt i molt recomanable.

També en parlen a:

Bé, la novel·la ha sortit fa tan poc, que no he trobat altres ressenyes. O sigui, que m'arrisco ;)