dimarts, 11 d’abril del 2017

Les aventures de Huckleberry Finn, del Mark Twain



Les aventures de Huckleberry Finn és un llibre del Mark Twain. Vaig comprar l'edició que tinc, de La Galera, amb unes il·lustracions meravelloses de la Meritxell Ribasfa uns anyets, en un pack amb Tom Sawyer no recordo el preu ara mateix. Ara es pot trobar per 29,95. El llibre havia estat esperant, pacientment, fins ara.

En Huckleberry Finn és un noi acostumat a viure a l'aire lliure i a viure increïbles aventures. Al llarg del llibre, va baixant pel riu amb el negre Jim en un rai. Es trobaran amb tot tipus de personatges, molts d'ells vividors, i haurà de fer servir l'enginy per sortir-se'n bé. A la darrera part del llibre apareix en Tom Sawyer, el protagonista de la primera obra, qui farà que les aventures encara siguin més emocionants...

Un gran llibre juvenil. Una relectura molts anys després. Potser es podria dir que és un llibre racista, fora de context ara mateix. Pensem quan va ser escrit, el 1884 i com, en el fons, tan Huck com Tom tracten molt bé al Jim, tot criticant l'esclavitud del Sud dels Estats Units. Twain, amb ironia, riu de pràcticament tot i tothom. Imprescindible.

També en parlen a:

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Mmm... interessant... No l'he llegit, i no m'havia plantejat llegir-lo, però per què no?

Eloy ha dit...

Es llegeix força bé, Xexu. Ja em diràs si finalment el llegeixes què t'ha semblat...