dimecres, 5 de juliol del 2017

La gran teranyina, del Roger Vinton



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Abril, 2017
DATA COMPRA
11-4-2017
FORMAT
Paper
PREU
19 €
GÈNERE
Assaig, Economia
PÀGINES
393
ISBN
978-84-946014-1-5

El llibre està escrit per Roger Vinton, personatge que no se sap qui és. Té bloc i twitter i va ser força actiu fins fa uns mesos, fins que el llibre ja estava fet? Potser. Bés, el més interessant és el llibre per si mateix, no la persona que s'amaga darrera el pseudònim.

Al llarg dels diferents capítols, l'autor parla de les famílies que tallen el bacallà a Catalunya i les seves relacions professionals, econòmiques, polítiques i personals. Així, coneixerem els propietaris dels ciments, les cerveses, el totxo, els negocis agrícoles, banquers, farmacèutics,...

Un llibre molt interessant, ben escrit, que es devora. Imprescindible si vols conèixer les relacions de poder que s'estableixen a Catalunya ( i de retruc a Espanya).

3 comentaris:

Ricard Masferrer ha dit...

El tinc a la llista. M'agradara saber qui manega els fils del poder a l'ombra i no tan a l'ombra.

Sergi ha dit...

Va tenir un gran èxit a Sant Jordi, i es manté. No dubto que és molt interessant, i segurament instructiu. Però em fot ràbia que les editorials publiquin llibres a tuitstars, ves per on. I mira que ja es nota que aquest ha de ser algú amb rellevància al país, però que li publiquin un llibre amb el pseudònim respon a la quantitat de followers que té...

Eloy ha dit...

Val la pena saber-ho, Ricard.

Ja sé que fot ràbia Xexu, però penso que li publiquin amb pseudònim és un mal menor. Prefereixo que se sàpiga tot el que diu. I posats a fer ràbia, pitjor són els mediàtics que publiquen els "seus" llibres que no parlen de res ;)