dilluns, 17 d’agost del 2015

Persona



Persona és el primer llibre de la trilogia Les cares de Victoria Bergman. Està escrit per Erik Axl Sund (que en realitat són dos autors, Jerker Eriksson i Hakan Axlander Sundquist). Està publicat per Empúries dins la seva col·lecció Narrativa i val 19,90 €.


En aquest llibre, se'ns presenta als protagonistes de la trilogia, la policia Jeanette Kihlberg, la psicòloga Sofia Zetterlund, la Victoria Bergman i tot un seguit de secundaris, la família de la policia, els companys, pacients de la psicòloga i d'altres.

Com a investigació, la Jeanette ha de buscar qui és l'assassí de nens morts de forma estranya. Els seus companys l'ajudaran, i la psicòloga també, però no tot serà fàcil per ella, ja que els crims es barrejaran amb una trama de pederàstia que es remunta en el temps.

M'ha agradat molt la novel·la, amb un ritme trepidant, l'ús del flaix-bac, la manera de construir la trama i com a poc a poc vas descobrint com és el món dels protagonistes. Com a negatiu, no m'ha agradat gens un final que no és un final. És un punt i seguit. Una trilogia pot ser bona i no deixar els llibres sense acabar. Això cada dia sembla més la tele, quan en el capítol final de la temporada d'una sèrie, algú disparava i el capítol finalitzava sense saber què havia passat. A més a més, al llarg de la novel·la hi ha dos capítols que no semblen tenir res a veure amb la novel·la, com si fossin un trailer de la següent, Trauma (serà comentada properament). Ja ho veurem. De totes maneres, aquests dos fets no fan que el llibre no m'hagi agradat molt.