dimecres, 12 d’agost del 2015

Una última cuestión




Una última cuestión és un llibre de la Carmen Moreno, publicat per Cazador de Ratas, dins la col·lecció Christie. El vaig comprar a la Semana Negra de Gijón per 15 € i l'autora me'l va signar. Es pot comprar online.

Un crim. Algú que l'investiga. Normalment són dos. El llibre no se'n surt del tòpic, però els dos investigadors són un policia amargat i coix i una dona amb més de 60 que neteja la segona planta del Corte Inglés de Goya. I això ja se'n va del que podem considerar normal.
Al llarg del llibre, l'autora ens presenta una fauna de personatges que podien haver sortit de 13 Rue del Percebe o Aquí no hay quién viva, com per exemple un professor amb una història poc clara, una parella de gais, un futbolista, una dona envejosa, la protagonista i la portera de l'edifici, entre d'altres. Tots ells i els que resten, poden ser considerats sospitosos del crim d'una noia mona. I l'inspector Castillo (sense creure's el crim al principi), amb l'ajut de la Verónica, la del Corte Inglés (qui cada pàgina que passa es converteix en més imprescindible per la resolució de la mort de la Sandra, la noia mona) van pujant per les plantes de l'edifici intentant esbrinar què és el que va passar.

És un llibre que té ritme i que he trobat divertit, de fàcil lectura. A estones esperpèntic, a estones cru, però molt proper, ple de ginys i cites cinematogràfiques, literàries i musicals (això normalment m'encanta). Humor intel·ligent.

Com a personatges claus trobo que la protagonista necessita una continuació per tal de seguir descobrint-se ella mateixa. A més a més, l'inspector Castillo i la seva companya Berta es mereixen alguna cosa més. Ha quedat pendent alguna cosa entre ells. I com a continuació de l'esperpent, em permeto suggerir una novel·la que s'iniciï al Camp Nou Experience Tour, protagonitzada per l'Aurora (com a mínim de secundària), la portera, on hi ha el crim d'un noi vestit amb la samarreta del Madrid i que curiosament s'assembla a Luis Figo. ;)