dissabte, 22 d’agost del 2015

Trauma




Trauma és el segon llibre de la trilogia Les cares de la Victoria Bergman. Està escrit per Erik Axl Sund (que en realitat són dos autors, Jerker Eriksson i Hakan Axlander Sundquist) i publicat per Empúries dins la seva col·lecció Narrativa. El seu preu és de 19,90 €.

Al llibre es profunditza en les dues principals protagonistes, o són tres? La Jeanette, la Sofia i la Victoria. La policia veu com la seva vida personal, ensorrada després de la traició del seu ex i de la difícil relació que té amb el seu fill, comença a veure un llum d'esperança amb l'inici de la relació amb la Sofia, que passa de ser només professional a convertir-se en més íntima. Mentre, la Sofia té episodis d'absències i pèrdues de consciència cada vegada més repetits. I, a més a més, sabem moltes més coses de la Victoria.

La novel·la segueix on va "acabar" l'altra. I com l'anterior, Persona, m'ha agradat molt. Té un ritme trepidant, amb capítols curts, ús del flaixbac, molts personatges, nous misteris, noves revelacions i un altre "trailer" sobre alguna cosa que va passar el 1945 a Alemanya. Sense notícies del que va passar als dos capítols de Persona. Ara toca esperar al setembre, quan podrem llegir el llibre que tanca la trilogia, Catarsi.